Alice Springs 25 graden zonnig, 21700km

Hey,

K ben juist terug van de Woestijntoer, T was gewoon ongelooflijk.

We hebben met een groep van 21  (15 vrouven 6 Mannen) +1 begelijder (ook vrouw)zeven verschillende nationaliteiten , 1500km door de woestijn getrokken, de Ayer Rock (ULURU)  een Canyon en de broer van Uluru gaan bezoeken.

Nu weet ik wat de woestijn is, we hebben tot op 500km van enig teken van leven en water gezeten (hier wordt ge beter niet ziek) niets meer van contact met de buitenwereld, GSM werkte niet meer, je bent volledig op jezelf en de groep aangewezen.

Twee nachten in oplucht met volle maan bij het kampvuur geslapen in speciale slaapzakken (swags).

De melkweg voor de tweede keer in mn leven gezien, het zuiderkruis gezien (sterrebeeld).

s Nachts was het rond de 8 graden en overdag zo n 28 graden.

Op banen gezeten, kaarsrecht, je ziet de alleen zand en de weg voor je tot aan de horizon, achter je net hetzelfde, en als je geluk hebt kom je om het uur een tegenligger tegen.

2x BBQ gedaan met de groep rond het kampvuur en een kangoeroestaart gebakken en opgegeten, ruppens gaan zoeken in de schaarse vegitatie in de woestijn deze gebakken en

opgegeten (smaken naar ei). Hier maak je een echt groepsgevoel mee...

Drie wandelingen gedaan van elk 4uur, 2 ervan waren een ware klim.

Hoogtepunten zonsondergang gezien aan de rots (Ayer Rock, Uluru, de king of Austalie).

Ook de zonsopgang gezien aan Uluru. Verder Kamelen, Kangoeroe s en gieren gezien... .

Ook veel ambetante vliegen tegengekomen.

Hier en daar soms pas na 500km kom je een tankstation tegen, deze komen juist recht uit de films, een paar roeste autowrakken ervoor een antenne, een groot watervat, en een winkeltje met een generater erbij om de drank te koelen, crimineel gewoon. Als huisdier loopt daar dan nog een stuisvogel of twee tussen om je een beetje te ambeteren.

Bij thuiskomst (gistereenavond) hebben we met de groep samen gaan uiteten en daarna nog eenen gaan drinken. Deze morgen heb ik afscheid genomen van mn nieuw vrienden en de rest ook van elkaar, adresjes uitgewisseld en elkaar eens goe vastgepakt daar iedereen vandaag terug zijn eigen weg gaat in alle mogelijke richtingen in dit toch wel zeer uitgestrekte land.

Vandaag al de Flying Docters bezocht.

Straks vlieg ik naar Cairns 2000km om naar het grooste rif van de wereld te gaan duiken en een stukje regenwoud te gaan bezoeken.

K krijg geen foto s op t net met die computers hier, t zal wachten zijn tot ik tuis ben.

Als mij fototoestel het overleeft zullen mn foto s echt wel de moeite zijn, nu al meer dan 400 foto s genomen.

Groetjes aan iedereen,

Yves

Grts

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer