Angkor Wat 35 graden nog steeds bloedheet

Hey,

Vandaag Angkor Wat bezocht, eerst om 4H30 opgestaan (dan was het nog dinsdag bij jullie).
K moet zeggen t was de moeite om zo vroeg op te staan omdat we zo de zon hebben zien opkomen achter de grootste Tempel van de site. In totaal 12 plaatsen (ruines) bezocht (met drie samen in een tuktuk) in site over een afstand van 25km. T was gewoon ongelooflijk, deze gebouwen zijn bijna 1000 jaar oud en bijna elke zichtbare steen in bewerkt door steenkappers, dit moet een werk van eeuwen geweest zijn met duizenden mensen. Overal zijn er hoofden of tekeningen uit de stenen gekapt, je kan je dit gewoon niet op voorhand voorstellen, het is ook enorm groot.
Het was zoals altijd hier snikheet, en in de namiddag zijn we natuurlijk een uur uitgeregend geweest maar dit kon de pret niet bederven, het was een wondermooie dag voor mij die ik me heel mn leven zal herinneren. Ook vandaag een wilde aap gezien. Daarna een verfrissende duik genomen in het zwembad van t hostel en straks hier nog een hapje eten en enen drinken want vandaag is t ier heel den avond Happy Hour.
Wat me ook altijd zal bijblijven aan Cambodja zijn de mensen die zo vriendelijk zijn, ze willen natuurlijk allemaal iets aan je verdienen, maar als je niets koopt blijven ze ook lachen, het is natuurlijk wel schrijnend dat ze zo arm zijn en dat kinderen vanaf vier jaar al ingezet worden als verkoopers.
Morgen reis ik naar de hoofdstad 6 uur met de bus, daar ga ik dan overmorgen de Killingfields en de S21 bezoeken, dit wordt geen lachertje maar het is iets wat je als mens moet gezien hebben, tussen 1974 en 1979 werden hier 2 miljoen mensen (iedereen die een beeje verstand had) afgeslacht door het eigen regime, daar kan je dus niet omheen als je dit land wil bezoeken.
Verder werden hier 7 miljoen landmijnen gelegd waar er nog maar een miljoen zijn van teruggevonden, dus ga je hier beter niet van de voorgeschreven weg af.
Wie eens iets meer over het bloedige verleden van dit land wil weten moet maar eens de film The Killingfields huren, echt een aanrader.

GRTS,
Yves


Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Meer informatie over Colombia

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer