Bangkok 35 graden en nu aan t gieten 55300km

Hey,

Hier ben ik dan terug met de nieuwste ontwikkelingen van mn reis.

Gisteren een tripke geboekt naar het westen, we hebben in totaal zn 400km gereden met een minibus. K moet zeggen dat de organisatie hier toch wel wa anders verloopt dan in Australie maar we zijn overal geraakt en heelhuids teruggekomen.

Eerst hebben we een museum van de 2de wereldoorlog gaan zien dat gelegen was op de plaats waar de zeer gekende brug over de rivier de Kwai ligt ( gebouwd door gevangenen in wo2) er bestaat over die brug een bekende film.

Daarna hebben we een boottochtje gemaakt op de rivier de Kwai en dan zijn we gaan Bamboe-raften (de Max). Na terug een stukje rijden hebben we een trektocht door de regenwoud gemaakt per olifant (ook mn eerste keer en mn gat doet er nog zeer van).

Na terug een stukje rijden zijn we overgestapt op een plaatselijke trein die met ons het gevaarlijkste spoor van de wereld (volgens de Thai) heeft bereden. T was wel de moeitje over houten bruggen die ook tijdens de oorlog  gebouwd werden en langs de rivier, veel schone verzichten gezien en redelijk dooreengeschud aangekomen Al bij al dus een zeer dukke en mooie dag gehad.

Gisteren eens vroeg gaan slapen want ik was verschrikkelijk moe, deze morgen tot de middag geslapen. Vandaag heb ik het The Grand Palace samen met haar tempels gaan bezoeken, t was vree veel inkomgeld maar t was niet normaal de moeite, k denk dat het het mooiste (gemaakt door mensen) is wat ik al gezien heb in heel mn leven, gouden tempels boeddha s altaren zuilen... nie te doen gewoon. 

Daarna nog naar een uitkijkpost geweest waar je zicht had over de volledige stad.

K heb dus alweer veel mooie plaatjes kunnen trekken.

Ondertussen heb ik ook al verschillende keren de Tuktuk (plaatselijke taxi, een omgebouwde brommer met een bakje erachter waar je moet in zitten) uitgeprobeerd.

T is levensgevaarlijk maar na een paar keer wordt je het wel gewoon, de eerste keer zit je echt met een serieus ei in je broek.

T is hier wel verschrikkelijk warm en elke dag moet het hier een uurtje regenen om het vochtgehalte op te trekken zodat we hier lekker veel zweten...

Vandaag ga ik nog mn trip naar Cambodia boeken zodoende dat ik maandag naar ginder zal reizen.

Groetjes aan iedereen,

Yves

PS; Hans een beetje lief zijn met Vicky ee, want k hoor hier klachten :-)

Compie, ge zou hier nogal wa werk hebben zunne, al die brommers en tuktuk s.

Hier overnachten wij

Lamphu House, Bangkok

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer