Cambodja 37 graden bloedheet 55700km

Hey,

We zijn weeral een landje verder geraakt, deze morgen om 6 uur opgestaan om te vertrekking richting Cambodja.

T was zoals te verwachten nogal een chaos, eerst zou ik ne bus nemen maar dan ben ik veranderd van gedacht omdat ik bijna zeker was dat ze er mij dik gingen opleggen. Ze zouden me brengen tot 10km van mijn bestemming en dan moest ik nog een taxi nemen, k had al gehoord van deze truk, je staat daar dan te blinken op 10km van je eindbestemming in de middel of no-where en je moet dan die ene taxi nemen die daar staat en 50 keer de normale prijs vraagt. Dus geen risico en heel het traject (400km) met de taxi afgelegd voor een voorafgesproken redelijke prijs. Ge moet hier zo opletten, iedereen probeert hier was euro s van de toeristen af te troggelen op gelijk welke manier.

Dus nadat ze ons terug aan de grens wat euro s lichter gemaakt hadden (voor de regeling van de visa, en het wisselen van de plaatselijk munten) en na een uurtje aanschuiven voor ontelbare stempels en briefjes en na een medische controle (nee k heb dus nog steeds geen Mexicaanse griep, ze hebben vandaag mn koorts gemeten) ben ik dan toch in Cambodja geraakt. T is hier juist t zelfde als in Afrika maar dan met spleetogen.

T eerste wat wel opvalt is dat het hier wel echt straatarm is. K heb ook al rare dingen gezien zoals "wat kan je allemaal vervoeren op ne brommer???"; vijf matrassen of vijf kinderen, of een dood zwijn, ge moet hier in niets verschieten.

Nu het avontuur gaat hier echt wel door, en t is zo dat ik me het beste in mn vel voel...

K heb dus weer hoogdagen.

K zit hier wel in een vree goed hostel, met zwembad en AIRCO, momenteel trek ik op met een koppel van de UK en een Japanse die verhuist is naar de USA.

Morgen ga ik wat vluchtjes regelen, mijn plannen gaan veranderen, ik ga eerst Maleisie aandoen, die stond nog niet op het lijstje, mogelijks vallen Laos en Vietnam af (vree omslachtig om die visa te krijgen), we zullen zien waar de avontuurstroom me brengt.

Morgen ook een trip regelen naar Angkor Wat, dit zou een van de hoogtepunten van mijn reis moeten worden, ik kijk eral naar uit.

GRTS

Yves

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer