Maleisie 33 graden 57500km

Hey,

Gisteren ben ik dus afgereisd naar Maleisie, t was een lastige trip omdat mn vliegtuig vertraging had en ik zo maar rond 23uur een hostel gevonden had. K heb me daar eerst wa verfrist want t is hier weer ongelooflijk warm en dan een stapke gezet is de buurt want t was zaterdagavond he. Kuala Lumpur is helemaal iets anders dan wat ik al gezien heb in Azie, een popere, moderne stad met een mengelmoes van rassen en culturen, t er lopen hier veel minder spleetogen rond dan ik dacht, heel veel indieers en zelfs afrikanen. Iedereen is supervriendelijk en iedereen spreekt engels. Vandaag al een superdag gehad, eerst heb ik de Batu Caves, gaan bezoeken, die liggen hier zo n klein uurtje rijden van t centum, echt vree de moeite, het is een plaats (eigenlijk drie mega grote grotten) die heilig zijn voor de hindoes, elk jaar komen er op die plaats tijdens een driedaagse gedenking in jan of feb. meer dan een miljoen mensen samen om de 272 trappen om in de grotten te geraken te beklimmen, een niet normaal schouwspel (ik zag hier een film erover, maar had al eens een doc. op Geo. Graf. Channel gezien erover). Ik heb vandaag ook die trappen beklommen en k moet zeggen t was de moeite waard, de grotten zijn echt vree schoon. er staat ook een 42 meter hoge bouddha voor de grotten.

Deze namiddag heb ik de hoogste Twin Towers van de wereld gaan bezoeken (vroeger was er nog eentje groter maar die zou nu plat liggen :-) ) 452meter 82 verdiepingen, de twee torens staan in verbinding met elkaar met een loopbrug ter hoogte van de 41ste verdieping en daar ben ik natuurlijk eens op een kijkje gaan nemen, indukwekkend wat een zicht over de stad heb je daar. Veel geluk gehad dat ik erop mocht, k heb moeten serieus zagen... (Koen Ignas en Dennie weten da k dat kan).

Nu mn dag kan niet meer stuk, verder ga ik vandaag nog wat verder de stad verkennen en morgen vlieg ik dus naar Singapor.

Grts,

Yves

Ps Allemaal voor de goeie stemmen he vandaag.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer