Phnom Penh, 31 graden 56000km

Hey,

K zit nu in Phnom, de hoofdstad van Cambodja, Vandaag nie veel gedaan maar wel veel gezien langs de weg van Siem Raep naar Phonom Penh. t was een dikke 300km en k heb er 6 uur over gereden met een bus, K heb me geen moment verveeld tijden de rit.

T was echt de moeite te zien hoe ze hier leven, k heb duizenden kleine (allemaal maar een paar honderd vierkantemeter groot) rijstveldjes gezien met hier en daar een eenzame boer erop, langs deze veldjes staan er ontelbare tropische bomen ( veel kokospalmen), verder lopen de koeien hier gewoon op staat en overal lopen er kleine straathonden. De mensen leven land deze weg is kleine krotwoningen, maar hier en daar zie wel eens een mooi huis.

Nu veel doen ze waarschijnlijk niet in hun huizen want het leven speelt hier op straat af.

Overal zie je veel water en grote vijvers en meren. Het landschap is volledig vlak en achter de huizen die langs de weg staan is er niets anders meer dan veld en bomen zover je kan zien. K zat net in een documentaire van Geo. Channel (maar dan zonder geluid).

Eenmaal wanneer je weer de stad naderd komen weer wat tempels en tekenen van beschaving opduiken, de stad zelf is weer heel druk. Het weer is was omgeslagen t is hier nu 31 graden, dus weer menselijk.

Morgen staan de Killingfields, S21 op t programma.

K ben nu echt tot rust aan t komen, k heb me in jaren niet zo goed gevoeld...

GRTS,

Yves

PS;- Anneke, k heb al veel op jou gedacht telkens ik een bouddha zie, ze verkopen ze hier is alle maten, tot enkele meters groot en helemaal in t goud (maar mn rugzakje is wa klein om er zo een mee te nemen) K zal Bouddha zeker de groeten doen van jou. K ben der dus nie geraakt ee vorig weekend, veel te druk en veel te moe, sorry, maar gingen julie nie komen naar de wortegemse Feesten?

- Compie ge zou da hier echt moeten zien is hier een groot brommercontinent...

Hier overnachten wij

Okay Guest House, Phnom Penh

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer