Sydney, 23 graden zonnig.17600km

Hey,

K ben hier bezig Sydney een beetje te verkennen.(stad met 4 mil. inwoners)

Ik moet zeggen dat het een echt prachtige stad is met alles erop en eraan.

Iedereen lijkt hier gelukkig te zijn, iedereen is vriendelijk en wil onmiddelijk een praatje met je maken, op de bus vb zit iedereen te praten met elkaar in plaats van zoals in Belgie stil recht voor zich uit te kijken.

De mensen zijn hier veel bezig met hun uiterlijk (iedereen wil er goed uitzien op t stand natuurlijk), gevolg; al veel schoon volk gespot :-) .

K heb al een vijftal stranden gaan bekijken, een voor een pareltjes, waar de jeugd zich kostelijk amuseerde door daar te sporten, te zonnen en te surfen. Heb ook al instucties gekegen hoe en wanneer je in het water kan zonder risico te lopen een haai tegen te komen.

Gisteren heb ik een geplande strandwandeling van 5 uur gemaakt samen met allemaal gasten van het Hostel.

Het Hostel is gewoon de max er slaapt hier 400 man (2/3 vrouwen).

Ik slaap in een kamer van 8, verdeling 6 vrouwen en ik. Na de strandwandeling gisteren was t er nog fuif (zoals iedere dag hier in da Hostel), we hebben goe gefeest en k heb hier al wa volk leren kennen.

Om 2 uur zat ik in mn nest en om 6 uur was ik weeral wakker (nog steeds last van jetleg, maar da duurt hier nomaal 3 dagen zeggen ze)

Om 9h30 opgestaan en vandaag heb ik al mn uitstapjes gaan regelen in een reisbureau.

Het worden nog drukke tijden voor mij maar de details laat ik jullie in mn volgende brieven

weten, een tipje van de sluier, veel kilometers vliegen, veel zand eten, veel rare beestjes zien en een paar dagen op en in zee... .

Verder heb ik een groot schoppingcenter gaan bezoeken en daar lekker Mexiaans gaan eten. (het Australies eten is echt een mix van alle culturen, je kan hier alles aan een redelijke prijs eten.

Ook al geluk gehad, op mijn weg naar t shoppingcenter gebeurde er een redelijk serieus  auto-ongeval op een kruispunt waar ik juist aan t oversteken was, k heb een paar stappen achteruit moeten zetten om een van de tollende auto s te ontwijken. Efkes verschieten.

Daarna terug naar t strand geweest. Dan mijn nieuwe vliegtickets gaan ophalen en nu hier deze brief aan t schrijven. Straks me een beetje gaan verfrissen en dan weer fuif...

Morgen ga ik terug een groepswandeling doen maar dan in het centrum van Sydney.

Grts,

Yves

Hier overnachten wij

Wake Up, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer